Opmaak SpotUV

Wil je het logo op je naamkaartje extra laten opvallen? Dit is mogelijk! Spot UV-lak is een extra glanzende vernislaag die op bepaalde delen van het drukwerk aangebracht kan worden. Zo kan je bepaalde elementen in het drukwerk laten uitspringen door ze extra te laten glanzen. Om het effect mat-glanzend maximaal te doen opvallen gebruiken we spot UV-lak in combinatie met mat laminaat.

Het correct opmaken van bestanden met spot UV.

Eerst maak je een ontwerp op zoals het normaal moet zijn. Dit in een laag die je de naam 'opmaak' geeft. In het ontwerp moet je nog geen rekening houden met wat er in Spot UV komt te staan. Als het ontwerp klaar is selecteer je de elementen die in spot UV moeten komen en kopieer je ze in een nieuwe laag die de naam 'spot UV' geeft. Met de SHIFT-toets kan je meerdere elementen samen selecteren.


De UV-elementen moeten nu enkel nog van kleur gewijzigd worden. Selecteer alle Spot UV-elementen en maak deze 100% zwart.


Het document opslaan doe je 2 maal. De 1ste maal als 'opmaak' en schakel de laag 'spot UV' uit. De 2de maal als 'spot UV' en schakel nu de laag 'opmaak' uit. Bij het plaatsen van de bestelling moet je beide bestanden uploaden.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.

U heeft nog geen bestanden opgeladen

Weet u zeker dat u wilt doorgaan

Doorgaan Annuleren Sluiten