Aanleveren


Om een kwalitatief product te kunnen afleveren is het belangrijk digitale bestanden correct aan te leveren. Hierbij moet met een aantal zaken rekening gehouden worden. Download voor een goede start de geschikte template voor uw ontwerp en overloop onderstaande controlelijst om er zeker van te zijn dat het ontwerp foutloos wordt aangeleverd. Fouten in de opmaak of in het digitaal materiaal geven geen recht op een kosteloze herdruk. Postfly garandeert een correcte verwerking van uw bestand.Controlelijst Postfly-drukwerk:Aandachtspunten: foto's en beelden laten doorlopen, geen dunne kaders vlak tegen de snijrand plaatsen (kleine snijverschillen vallen anders extra op), opletten met teksten die tegen de snijlijnen komen.
Resolutie / Beeldkwaliteit

Resolutie = dpi (dots per inch - puntjes per inch in de samenstelling van een beeld). Een groter aantal puntjes per inch duidt op een scherper beeld. Voor een mooie beeldkwaliteit en kwalitatief drukwerk is de vereiste aanlevering van een bestand 300 dpi. Opgelet: de meeste beelden op het internet zijn slechts 72 dpi (schermresolutie). Hoewel deze beelden er op uw scherm perfect uitzien zijn ze omwille van de lage resolutie niet bruikbaar in uw ontwerp. Tip: Zoek via 'google > afbeeldingen' naar geschikte beelden. Klik in het menu Tools 'grootte' de optie 'groot' aan. Zo krijg je enkel beelden van een groot formaat te zien. Let wel op, sommige afbeeldingen kunnen auteursrechtelijk beschermd zijn.

Voor meer informatie over resolutie, klik HIER .


CMYK

Bestanden moeten opgemaakt worden in CMYK. Met deze 4 kleuren (cyaan - magenta - geel - zwart) wordt Full Color drukwerk gedrukt. Bestanden die opgemaakt zijn in RGB (schermkleuren) zijn niet correct en worden automatisch door ons omgezet naar CMYK. Deze omzetting zorgt voor een belangrijke verandering in de kleuren. Gelieve hier rekening mee te houden.

De totale inktbezetting per kleur mag maximaal 300% bedragen. (vb. C=80% - M=100% - Y=100% - B= 20%). Bij een hogere inktbezetting ontstaan er vuile vegen en vlekken op uw drukwerk.

Aandachtspunt: een zwarte achtergrond of een zwart vlak kan 'diepzwart' gedrukt worden wanneer het zwart wordt opgebouwd in de 4 drukkleuren (C=40% - M= 40% - Y=20% - K=100%). Men spreekt hier van 'opgebouwd zwart'.

Indien de termen 'overprint' of 'overdruk' je niet bekend zijn, laat je deze functie best uitgeschakeld. Ze kunnen soms voor een afwijking in het gewenste resultaat zorgen.

Voor meer informatie over CMYK, klik HIER .Afloop / Bleed

Ook met moderne computergestuurde snijmachines is de kans op een kleine snijafwijking reeël. Door het niet correct aanleveren van een bestand bestaat de kans dat er een wit randje zichtbaar is op uw drukwerk. Om dat te vermijden moet er in het ontwerp 'afloop' of 'bleed' voorzien worden. Dit door aan elke zijde 3 mm extra te voorzien. Als er zich dan een snijafwijking voordoet zie je in plaats van een ongewenst wit randje de rest van de achtergrondafbeelding. Bijvoorbeeld: een A4 flyer heeft een nettoformaat van 297 x 210 mm. Door afloop te voozien krijg je een brutoformaat van 303 x 216 mm (297 x 210 mm + 3 mm aan elke zijde).

Voor meer informatie over afloop, klik HIER .
Type bestand


Voor meer informatie over bestandstypes, klik HIER .U heeft nog geen bestanden opgeladen

Weet u zeker dat u wilt doorgaan

Doorgaan Annuleren Sluiten